Teamfoto JC Hoveniers
Werkzaam in Gouda, hoofdvestiging Amstelveen

Uw schutting opknappen met beits

Redactie gouda-hovenier.nl, 21 april 2024
Zelf houten schutting beitsen

Met de lengte van de dagen neemt ook de zachtheid van het weer toe. Het moment om weer van uw tuin te genieten komt eraan. Het is begrijpelijk dat niemand naar een lelijke schutting wil kijken, maar dat is gelukkig niet nodig.

Wanneer u uw schutting wil opfrissen en duurzaam wil beschermen, is beitsen een goede optie!U kunt dit gemakkelijk zelf doen om kosten te besparen. In dit artikel bespreken we waarom beitsen cruciaal is, hoe het hele proces werkt en wanneer u hier het beste voor kunt kiezen.

Wat is de rol van beits?

Beits is een vloeistof die ervoor zorgt dat het hout niet te veel vocht absorbeertDe kleurpigmenten in beits beschermen de schutting tegen verkleuring door de zonnestralenBeits vormt hierdoor een soort beschermlaagje voor de schutting

Waarom dient u te overwegen uw schutting te beitsen?

Waarom is het nuttig om uw schutting te laten beitsen?Het beitsen van uw schutting zorgt voor duurzame bescherming. In Nederland is het weer vol verrassingen en onvoorspelbaarheid.

De schutting lijdt onder de felle uv-stralen, regenbuien, hagel en de harde wind. De regen is met name een probleem doordat het hout van de schutting water absorbeert. Hierdoor kan de schutting worden beschadigd of verzwakken vanwege mogelijke schimmelvorming of houtrot.

Om te voorkomen dat dit allemaal plaatsvindt, is het cruciaal om uw schutting te onderhouden. Het aanbrengen van beits is een slimme zet vanwege de bescherming die het aan uw schutting geeft. U hoeft beits niet jaarlijks te vervangen, de beschermende werking blijft lang aanwezig!

Beits uw schutting stap voor stap voor duurzame bescherming

Uw schutting reinigen in een paar eenvoudige stappen

Voor het aanvangen van het beitsen, is het van belang om het juiste voorwerk te verrichten. De eerste stap is het schoonmaken van de schutting. Het verwijderen van alle mogelijke aanslag en vorige behandelingen is cruciaal. Een hogedrukspuit kan hierbij van nut zijn.

Stap 2: Schuren van de schutting

Begin met het schuren van de schutting. Het schuren van de schutting is een belangrijke stap bij het beitsen, tenzij anders aangegeven op de beits. Voor het schuren van de schutting kunt u gebruik maken van een schuurmachine of schuurpapier.

Stap 3: De schutting nauwkeurig schoonmaken

Na het schuren is de schutting een beetje slordig geworden. Voordat u begint met beitsen, is het belangrijk om de schutting nog een keer goed schoon te maken. Voordat u doorgaat, dient u te controleren of de schutting compleet vrij is van stof om te voorkomen dat dit in de schutting terechtkomt.

Zodra de schutting vrij van stof is, kunt u doorgaan met de laatste schoonmaakklus. Gebruik eenvoudig een borstel of een doekje met water. Gebruik hier geen hogedrukspuit, die kan de toplaag van de schutting aantasten en beschadigen.

Uw schutting beitsen is stap 4 van het proces

U dient eerst gedurende 1 minuut de beits grondig door te roeren voordat u begint met beitsen. Breng de beits gelijkmatig aan op de schutting met een kwast nadat deze goed is doorgeroerd. Wanneer de eerste laag beits volledig is opgedroogd na 24 uur, is het tijd voor de tweede laag.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1413 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Hoveniers

JC Hoveniers, waar vakmanschap en passie samenkomen om uw buitenruimte tot leven te brengen. Als toonaangevend hoveniersbedrijf streven we naar niets minder dan uitmuntendheid in elk aspect van onze dienstverlening. Met jarenlange ervaring en een diepgewortelde liefde voor groen, bieden we deskundig advies, op maat gemaakte ontwerpen en zorgvuldig onderhoud om uw tuin om te toveren tot een oase van natuurlijke pracht. Van het eerste consult tot de laatste aanraking, kunt u vertrouwen op onze toewijding aan kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Ontdek de mogelijkheden met JC Hoveniers en laat uw buitenruimte stralen als nooit tevoren.


VCA